Saygı Öztürk

 

Gazeteci Yazar
SAYGI ÖZTÜRK


Saygı Öztürk > Gaziler, cezaevinde komutanlarıyla ağlaştı
27/8/2011

Gaziler, cezaevinde komutanlarıyla ağlaştı

Onlar, önce Hasdal Askeri Cezaevi’ndeydiler. Dün de bir kısmı Silivri’de Balyoz Davası duruşmasını izlediler. Onlar, Güneydoğu’da görev yaparken kimisi çatışmalarda, kimisi hain tuzaklarda yaralanmış, uzuvlarını kaybetmiş askerlerdi.



Gaziler, zaman zaman bir araya gelir. İşte böyle bir günde, kendi aralarında sohbet ederlerken, “Biz de komutanlarımızı cezaevinde ziyaret edelim” diyorlar. 22 gazi izin alabilirlerse hem Hasdal Askeri Cezaevinde tutuklu bulunan komutanları, hem de Silivri Cezaevi’nde yatan ve duruşmaya gelen komutanlarını ziyaret etmek istiyorlardı.

Her gazi, iki komutanla konuştu
Gazilerin, cezaevindeki komutanları ziyaretleri için izinler alındı. Her gazi, iki komutanla konuşacaktı. Yani toplam 44 komutanla sohbet etme imkanı bulacaklardı. Kimisi, özellikle komutanlığını yapmış, emrinde çalışmış olanlarla özellikle görüşmek istiyordu.

Camlı bölmelerde, her komutan karşısında bir gazi gördüğünde alabildiğine duygulanmıştı. Onlar sohbetleri boyurca Gabar’dan, Hezil çayından, Bestler-Dereler mıntıkasından, Hakurk’tan, Şenyayladan konuştular. Gaziler, komutanlarının içinde bulunduğu duruma nasıl üzüldüklerini anlatırken, ağlıyor, komutanlar tutuklu komutanlar ise onları teselli ederken “vatan sağ olsun” deyip onlara göz yaşlarını göstermemeye çalışıyorlardı.

Her gazi, iki komutanla sohbet ederken, tutuklu komutanların söyledikleri onları da yürekten yaralıyordu. Bir komutan, gaziye şunları söylüyordu:

“Buraya eşimiz, annemiz, babamız, çocuklarımız, komutanlarımız geldi. İnanın hiçbirimiz bugünkü kadar duygulanmadık, onurlanmadık.”

“Vatan hainliğiyle suçlanmak kahrediyor”
Gazi Koray Gürbüz’ün konuştuğu tutuklu komutanlardan birisi general Ali Aydın, diğeri de Albay Mustafa Önsel’di. Camlı bölmeden önce birbirlerine ne diyeceklerini bilemediler. Mustafa Önsel, “O kadar çatışmalara girdim. Silah arkadaşlarım şehit oldu, gazi oldu. Keşke ben de şehit olsaydım da vatan hainliğiyle suçlanmasıydım. Vatan hainliğiyle suçlanmam beni de, buradaki komutanlarımızı da kahrediyor. Biz kimseden af beklemiyoruz. Yargılanmak istiyoruz. Her şeyin ortaya çıkmasını istiyoruz” diyor.

Koray Gürbüz’e, Hasdal Askeri Cezaevindeki komutanları, Silivri’de yargılanan komutanları niçin ziyaret ettiklerini sorduğumda şunları söyledi:

“O komutanların çoğunluğuyla biz Güneydoğu’da, Irak’ın Kuzeyinde birlikte savaşa gittik. Tanıdığımız her komutan birer kahraman. Onların o mücadelenin içinde nasıl yer aldığını, bizlere nasıl babalık yaptığını, örnek olduğunu bizler yaşadığımız için biliriz. Birlikte çatıştık. Çatışmalarda kimimiz vurulduk, kimimiz şehit olduk. O komutanlarımızın vurulmaması bir şanstı. Onların ölüme nasıl gittiğini bildiğimiz için, şimdi onların vatan hainliğiyle suçlanmasını kabul edemiyoruz. Onlara destek olmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdik.”

Demir parmaklıklar ardında ağlıyorlardı
Ziyaret bitmişti. Gaziler göz yaşları içinde komutanların yanından ayrılırken, komutanlar da bu ziyaretten alabildiğine etkilenmişlerdi. Gazileri görebilmek ve onları uğurlayabilmek için geçeceği yolun demir parmaklıklarının önüne gelmişlerdi. Gazileri alkışlamaya başladılar.

O an öyle bir duygu sağanağı yaşandı ki, tekerlekli sandalyeli gaziler ve diğerleri hep birlikte demird parmaklıkların ötesinde duran, ağlayan komutanlarına doğru koştular. Cezaevi görevlileri de olup bitenler karşısında şaşırmışlardı. Demir parmaklıkların iki yanında ki gazi ve komutanlar birbirlerine sarılmaya başladılar. Orada o an bulunan 76 kişinin tamamı ağlıyordu. Böyle bir sahnenin bir daha görülmesi mümkün değildi…

Tutuklu komutan ve gazileri güçlükle ayırdılar.

Engin Alan: Ne günlere kaldık
Bir gün sonra, Silivri’de Balyoz Duruşmasına izleyeceklerdi. Aralarından 10 kişi belirlediler. Gaziler, tekerlekli sandalyede Silivri’ye gelince onları gören emekli komutanlar bu destek karşısında alabildiğine duygulanmışlardı.
Davanın 169 tutuklu sanığı, gazileri görünce onları alkışlmadılar, sevgilerini sundular. Özel Kuvvetler eski Komutanı emekli Korgeneral ve aynı zamanda MHP Milletvekili olan Engin Alan, yanında bir dönem görev yapan er Serdar Celensu’yu görünce, “Ne günlere kaldık. Demek kader de burada kucaklaşmak varmış” dedi. Komutanların eşleri de, gazilerin ziyaretinden duygulanmışlardı. Herkes birbirine sarılıyordu.

“Komutanlarımızın yerine ben yatsam”
Tutuklu emekli generaller Ali Karababa ve Ahmet Yavuz, Şırnak’ta görev yaptıkları dönemde korumalığını yapan gazi Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit’i gördüğünde adeta perişan olmuşlardı. Ne yapacaklarını şaşırmışlardı.
Yılmaz Yiğit’in iki kolu, bir bacağı, bir gözü ve üç parmağı yok. İki komutan, Yılmaz’ın vefası karşısında hüngür hüngür ağlarken, Yılmaz Yiğit ise “Ben onların çok iyiliklerini gördüm. Evet, kolum, kanadım, gözüm yok ama komutanlarıma hep saygım, büyük sevgim var. Tek onlar cezaevinden çıksalar da ben yerlerine yatsam” diyordu. Yılmaz, bedeninden çok şeyler vermişti vatan için. Ama o yine soyadı gibi yiğitti…

1 - Astsubay Koray Gürbüz (Malatya): 1998 yılında Şırnak-Gabar’da yaralandı. Böbrek, dalak, safrakesi yok, sol ayak kısaldı, sol tarafını hissetmiyor. Evli bir kız çocuğu sahibi. Kendisi özellikle kızını çok sevdiğini de yazmamızı rica etti.
2 - Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit (Erzincan): 2007 yılında Şırnak Bestlerl-Dereler’de Teketepe mevkiinde çatışmada yaralandı. İki kol, bir bacak ve bir gözü yok. Tümgeneralliği döneminde Nuri Ali Karababa’nın korumalığını yaptı. Halan tutuklu olan Tümgeneral Ahmet Yavuz’un korumalığını yaptı. Çatışma sırasında mayın patlaması sonucu gazi oldu. Evli bir kız çocuğu bekliyor.
3- Er Serdar Çelensu (Yalova): 1993 yılında Şırnak’ta mayına bastı, iki bacağı yok ve bir elinin de üç parmağı yok. Tekerlekli sandalyeye mahkum. Kendisi Engin Alan’la çalışmıştı. Bekar.
4- Er Halil Başol (Hatay): 1998’de Kuzey Irak’a geçiş sırasında Şırnak-Uludere’de mayına bastı. Bir ayağı yok. İki çocuk babası.
5- Er Cemil Şenoğlu (Malatya): 1994 yılında Bingöl’ün Genç ilçesinde teröristler tarafından kanas silahıyla vuruldu. Sol ayağı yok. Bekar.
6- Er İzzet Ertunç (Kırşehir): 1996 yılında Batman’ın Sason ilçesi kırsalında mayına bastı. İki ayağı yok. Tekerlekli sandalyeye mahkum. Evli ve iki çocuk babası.
7 - Er Ömür Kahraman (Bursa): 1999 yılında Van’da teröristler tarafından kafasından vuruldu. Bekar.

Bu ziyaret gaziler için de anlamlıydı. Ama konuştuğum her gazi, ziyaretlerinin asla siyasi bir amaç taşımadığını üzerine basa basa belirttiler. Onlar, komutanlarını da, onların eşlerini de ağlatmışlardı. Bu dostlukları hep sürecek…

Facebook'ta paylaş    Twitter'da paylaş



Saygı Öztürk > Gaziler, cezaevinde komutanlarıyla ağlaştı

Diğer Yazıları:
31/12/2019 “Vatan toprağı işgal altındayken”
29/12/2019 Ankara’da coşku, bizde hüzün vardı
27/12/2019 İslami bankada olmayanlar bizde başladı
25/12/2019 Kulelerde, FETÖ araştırmasını MHP istemiş
24/12/2019 Her olayın altından aynı kadın çıkıyor!
22/12/2019 Kanal İstanbul gerçekleri
20/12/2019 Özkök: FETÖ’ye hep dikkat çektim
18/12/2019 17 yıldır ödenmeyen namus borcu
17/12/2019 Eski vekiller de “çakarlı” olacak
15/12/2019 Skandal ihaleye, suç duyurusu
13/12/2019 İşte, Gökçek’in mal varlığı
11/12/2019 Vetonun ardından geleceklere bakalım
10/12/2019 Bunlar yapılmadan mücadele olmaz
  8/12/2019 İhalede 88 milyon lira farkın bir anlamı yok…
  6/12/2019 O veto edildi, ya diğer yasa?
  4/12/2019 Onca konutun parası kimin cebinde?
  3/12/2019 Bakan, Öksüz için ne söylemek istedi?
27/11/2019 O sanık, son güne kadar müdürdü
26/11/2019 Kadın öğretmenlere mezarlık görevi!
24/11/2019 Yavaş ne yapsın! 100 bin iş başvurusu 12 bin görüşme talebi
22/11/2019 Karar: Gökçek’in mal varlığı araştırılacak
20/11/2019 HDP, önemli bir karar aşamasında
19/11/2019 Hukukçuların sınavına besmeleli hazırlık kitabı
17/11/2019 Acı tablonun sorumlusu…
15/11/2019 Pes doğrusu! Bakanlık, öğretmenleri icralık etti


 


..:: KİTAPLARI ::..

Vali Bey Refik Arslan Öztürk ün hayatı
Vali Bey
Hem ağladım hem Yazdım. Efsane Vali Refik Arslan Öztürk
2021


Alaattin Çakıcı
Alaattin ÇAkıcı
Siyasette Bürokraside Cezaevinde
2020


Menzilk Tarikatı
Menzil - Bir taritkatın iki yüzü
Gittim gördüm ve yazdım.
2019


Hayalet İmam Adil Öksüz
Hayalet İmam
Darbenin Görünmeyen Adamı Adil Öksüz
2019


Kripto üçgeni fetö
Kripto Üçgeni
Yakın tarihin bilinmeyenleri ve FETÖ
2017


Okyanus Ötesindeki Vaiz fetö kitabı
Okyanus Ötesindeki Vaiz
Çok gizli damgalı raporların ışığında MİT-Emniyet-Yargı üçgeninde Fethullah Gülen Gerçeği
2010


Kod Adı Mürted Tanıklar ve belgeler ışığında 15 temmuz
Kod Adı Mürted
Tanıklar ve Belgeler Işığında 15 Temmuz
2016

Balyoz'da Kumpas

Balyoz'da Kumpas
Belgeleriyle Balyoz Davası ve Sonrası
2014

Örgüt Pazarı

Örgüt Pazarı
Sağ-Sol Örgütler, Kürtçülük ve Tarikatlar
2013

Belgelerle 28 Şubat

Belgelerle 28 Şubat
Dünü ve bugünü ile 28 Şubat
2013

Son Babalar
Son Babalar
Türkiye'deki yeraltı örgütlenmesinin değişen yüzü, değişen kimlikleri...
2011

Okyanus Ötesindeki Vaiz fetö kitabı
Okyanus Ötesindeki Vaiz
Çok gizli damgalı raporların ışığında MİT-Emniyet-Yargı üçgeninde Fethullah Gülen Gerçeği
2010

MGK
MGK
28 Şubat'ta kapalı kapılar ardında neler yaşandı. Belgeleriyle bu kitapta..
2011

Taşeron Mesih
Taşeron Mesih
Mehmet Ali Ağca’yı belge ve bilgilerin ışığında daha yakından tanıyacaksınız
2010

Ölüm Kuyuları
Ölüm Kuyuları
İddiadan gerçeğe Şemdinli olayları
2009

Belgelerle Ergenekon
Belgelerle Ergenekon
Herşey Ümraniye'de bulunan bombalarla başladı..
2008

5-6-2 Tamam Reis
5-6-2 Tamam Reis
Kırcı, Ağca ve bir dönemin cinayetleri
2008

Apo Olayının Perde Arkası
Apo Olayının Perde Arkası
Abdullah Öcalan'ın yakalanışının ve sonrasının belgeler ile anlatımı
2009

33 Kurşun
33 Kurşun
33 erimizin şehit edildiği katliamın tanıkları anlatıyor
2008

İsmet Paşa'nın Kürt Raporu
İsmet Paşa'nın Kürt Raporu
İsmet Paşanın gizli raporu 75 yıl sonra ortaya çıktı
2007

Sınır Ötesi Savaş'ın Kurmay Günlüğü
Sınır Ötesi Savaş'ın Kurmay Günlüğü
1. Kuzey Irak Harekatı'nn Öyküsü
2007

Devletin Derinliklerinde
Devletin Derinliklerinde
Belgelerle Sususrluk'un perde arkası
2002

Madalyalı Mahkum
Madalyalı Mahkum
Korkut Eken Olayı
2007


twitter.com/saygi_ozturk
tr.linkedin.com/in/saygiozturk
facebook.com/saygiozturk

Saygı Öztürk Kimdir

webmaster Site Haritası

© 2018  www.saygiozturk.com I www.saygiozturk.net Saygı Öztürk kitapları ve yazıları